Hivatásos természetgyógyász-képzés

 

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ A HIVATÁSOS TERMÉSZETGYÓGYÁSZ-KÉPZÉSRŐL

 

A Metamorfózis Ezoterikus Szellemi Iskola 1997 óta működteti a Természetgyógyászképző Akadémiát Győrben. Az iskola az Eü. Minisztériumi irányelveknek megfelelően működik, és az ETI-vel (Egészségügyi Továbbképző Intézet) karöltve végzi a hivatásos természetgyógyász képzést Győrben. Az oktatási irányelvek az ETI-vel való egyeztetés után kerültek bevezetésre. A tankönyvek szintén az ETI által kerülnek biztosításra. 2000 szeptemberétől oktatásunkban kettéválasztottuk a hivatásos és az amatőr természetgyógyász képzést. Tettük ezt azért, mert nem minden hallgatónak a motivációja, az ideje és az anyagi lehetősége egyforma, így biztosítani szerettük volna azon hallgatóink számára is a képzést, akik nem hivatásos praktizálásra szeretnék elvégezni az iskolát. Róluk röviden csak annyit, hogy számukra semmi sem kötelező, nincsenek vizsgák, éppen ezért az iskola végén hivatásos oklevelet sem kapnak. Tanulásuk csak maguknak szól, s ők döntik el, milyen oktatásban kívánnak részt venni. 

 

A továbbiakban a hivatásos képzést részleteznénk, mely alapfeltétele az érettségi.

 

Az oktatás 3 félévben történik. Hallgatóink a megjelölt napokon szombat-vasárnap 9-17 óráig vesznek részt a képzésben. 

 

Az első félév szeptembertől decemberig tart, ez az Egészségügyi modul. Tantárgyai: Anatómia, Élettan és Kórélettan. Az 5 hétvégi elfoglaltság díja 75.000 Ft, mely részletekben is fizethető. Az első félév elvégzéséből felmentést kapnak az Egészségügyi végzettséggel rendelkező hallgatók. A félév végét írásbeli vizsga zárja.

 

A második félév januártól májusig tart, ez a Természetgyógyászati alapmodul. A 10 hétvégi elfoglaltság díja 160.000 Ft, mely részletekben is fizethető. Tantárgyai: fitoterápia, homeopátia, dietetika, elemterápiák, mentálhigiéne, reflexológia-talpmasszázs, akupresszúra, masszázsterápiák, mozgásterápiák, bioenergetika-extraszenzorika, kiropraktika, kineziológia, radiesztézia, …stb. A félév végét írásbeli vizsga zárja. 

 

A vizsga díját és a tankönyvek árát a fenti összegek nem tartalmazzák. 

 

2002 januárjától az ETI kötelezővé tett egy 5 napos életmódtáboron való részvételt. Ez tavasszal zajlik iskolánkban, díja 48.000 Ft, bentlakással együtt. 

 

Az első két félév felcserélhető. 

 

A harmadik félév a hallgató által kiválasztott egy tantárgyról szól, melyre szakosodik. Időtartamuk változó, díja a fenti két összeg között várható. Győrben népszerűségéből eredően a reflexológia-talpmasszázs, és a kineziológia képzést tudjuk biztosítani, de az utobi időben a masszázs és az akupresszúra képzést is megvalósítottuk. A többiek esetében budapesti vagy más vidéki iskolában van mód elsajátítani a szaktantárgyat, illetve amennyiben a létszám összejön Győrben is. Ezek után elméleti, gyakorlati vizsgát kell tenni, melyet eskütétel és az oklevél átadása követ. Ez az oklevél országosan hivatásos munkavégzésre jogosít. 

 

Fenti tantárgyainkból látható, hogy arra törekedtünk, hallgatóink minél szélesebb körben megismerkedjenek a természetgyógyászat ágaival, és megtalálják azt a területet, mely egyéniségüknek a legjobban megfelel. Oktatóink neves orvos-természetgyógyászok és gyakorló természetgyógyászok, akik méltó átadói a magas szintű tudásnak. 

 

Fenti tevékenységével a Metamorfózis Természetgyógyászképző Akadémia – mely a Silvergrosz International Kft. irányítása alatt működik - Nyugat-Magyarország legnagyobb ilyen jellegű intézménye, mely lelkiismeretes tevékenységével méltán vívta ki a természetgyógyászat iránt érdeklődők bizalmát.

 

Tisztelt Érdeklődő! Kedves Leendő Hallgatónk! Köszönjük, hogy elolvasta ismertetőnket, és megtisztelt bizalmával. A viszontlátás reményében üdvözli:

 

 

Grósz Emil

igazgató